Μαθηματα

Μουσικοκινητική Αγωγή : Τα παιδιά ξεκινούν τις σπουδές τους στη σχολή μας σε ηλικία 3 ετών, την πιο τρυφερή ηλικία. Μέσα από τα μαθήματα της μουσικοκινητικής αγωγής, στα οποία διδάσκουν Καθηγητές Χορού κλασσικού και σύγχρονου εξειδικευμένοι και έμπειροι σε τέτοιες ευαίσθητες ηλικίες, τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, να κινούνται, να συνεργάζονται, να αυτοσχεδιάζουν και να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ομάδας,

Κλασσικό Μπαλέτο : Τα παιδιά που έχουν φτάσει στην ηλικία των 5-6 ετών και έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της Μουσικοκινητικής Αγωγής, παρακολουθούν ένα προπαρασκευαστικό τμήμα πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση τους στον κλασικό χορό. Διδάσκονται τις βασικές θέσεις με την επίσημη ονομασία τους και το μάθημά τους αρχίζει να αποκτά την κλασική «φόρμα», ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο κλίμα και στην φιλοσοφία του μπαλέτου.Κλασικό χορό διδάσκονται παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω, τα οποία γυμνάζονται σύμφωνα με τους κανόνες του Ρωσικού Συστήματος που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και το οποίο καθιέρωσε η διεθνούς φήμης χορεύτρια και δασκάλα Agrippina Vaganova.

Η εξοικείωση με την κλασική μουσική, τις αρμονικές κινήσεις και την τελειότητα του κλασικού χορού προσδίδει στα παιδιά καλλιέργεια πνεύματος, σώματος και ψυχής. Η εξάσκηση στις pointes (χορός στις μύτες) αρχίζει όταν τα παιδιά συμπληρώσουν το 10ο έτος της ηλικίας τους. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και η διάρκειά τους ορίζεται ανάλογα με την ηλικία τους και το επίπεδο του τμήματος. Αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο κινησιολογικό µάθηµα και είναι απαραίτητο για τη σωστή τεχνική κατάρτιση πάνω στη κίνηση, ανεξάρτητα µε το αν το παιδί ασχοληθεί µε το χορό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

'Έτσι, τα οφέλη του χορού φαίνονται ξεκάθαρα. Πέρα από το καλογυµνασµένο σώμα, τη χάρη και την αρμονία στην κίνηση, το παιδί αποκτά µμεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πνεύμα συνεργάζεται άψογα µε το σώμα και το αποτέλεσμα είναι ένας χαρακτήρας συγκροτημένος µε µία ευρύτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Εκτός από τα παιδικά/ εφηβικά, στην σχολή μας λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων.

ContemporaryDancincg (Σύγχρονος Χορός)
Ο σύγχρονος χορός αποτελεί σημαντικό εφόδιο μαζί με τις γνώσεις του κλασικού χορού. Στη σχολή μας διδάσκονται οι τεχνικές Limon, Graham. Η γνώση των Τεχνικών αυτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του υποψηφίου σπουδαστή στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο σύγχρονος χορός στηρίζεται στις βασικές γνώσεις-τεχνική του κλασικού χορού και προχωράει πέρα από αυτές. Οι μαθητές μαθαίνουν να «παίζουν» με το βάρος τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πάτωμα, καθώς συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα με αυτό, χρησιμοποιώντας όλα τα επίπεδα του χώρου. Αναπτύσσει την μουσικότητα, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ρυθμοί. Βασίζεται στην ελευθερία των κινήσεων και στις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου απαιτητικό στην τεχνική του όπως και ο κλασικός χορός.

Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες. Στην σχολή μας λειτουργούν τμήματα αρχάριου, μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου.

Στη σχολή μας διδάσκονται και άλλα συστήματα χορού όπως Hip Hop, Funky Jazz, Break Dance, συστήματα που απευθύνται σε παιδιά και εφήβους με στοχο την ενδυνάμωση την άρτια τεχνική και τη συμμετοχή σε χορογραφίες και παραστάσεις της Σχολής

Τέλος δεν θα μπορούσαν να λείπουν και προγράμματα ενδυνάμωσης – ακροβατικών και διαλογισμού όπως είναι τα "Aerial Silks" (Ακροβατικά στον αέρα με πανιά) και η "Power Yoga"